„Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” Mahatma Gandhi

 1. EMOȚII- Joc educațional interactiv online

Creat de profesor consilier Mirela Mariana SOARE- CJRAE Teleorman

SCOP: jocul îți propune să ajute persoana care -l începe să identifice emoții adecvate și disfuncționale atunci când  se află într-o situație nouă.

 

INSTRUCȚIUNI: Veți descoperi listate 12 emoții, câte 6 pe 2 rânduri. Citește-le cu atenție! Gândește-te la o situație nouă prin care ai trecut cândva, amintește-ți cum te-ai simțit atunci, apoi sortează trăgând fiecare emoție într-una dintre cele 2 categorii, adecvate sau disfuncționale. NU UITA! Emoțiile adecvate, sunt acele emoții care ne pot ajuta/ susține în noua situație, pe când emoțiile disfuncționale nu ne ajută să reacționăm corect.  

La final, primești validarea răspunsurilor, iar cu opțiunea „Leaderboard” poți să-ți apreciezi capacitatea de a identifica corect emoțiile.

 

SUGESTII: 1. Verifică dacă listarea corectă a emoțiilor în fiecare categorie, se potrivește pe cel puțin 2 situații noi în care ai fost pus. Alege ca una dintre cele 2 situații să fie cu impact pozitiv/ plăcut, cealaltă cu impact negativ/ neplăcut.

  1. Provoacă la joc pe cineva de lângă tine, și vezi cum face el/ ea alegerile emoțiilor pe cele 2 categorii. Nu interveni până când nu termină de sortat cele 12 emoții. Apoi discutați despre alegeri.

 

Așteptăm impresiile tale la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

START JOC: EMOȚII

 ====================================================

 2. ACȚIUNEA CORECTĂ- Joc educațional interactiv online

Creat de profesor consilier Mirela Mariana SOARE- CJRAE Teleorman

 

SCOP: jocul îți propune să ajute dezvoltarea atenției și concentrării.

 

INSTRUCȚIUNI: Veți descoperi amestecate 20 cuvinte, așezate într-o ordine aleatoare. Citește-le cu atenție și caută să găsești acțiunea corectă, prin aranjarea lor într-o ordine cu sens. Poți muta cuvintele prin așezarea mouse-lui pe cuvânt și cu click stânga, ținând apăsat, le muți pe primul rând, ca și cum ai scrie în paginile unei cărți. Dacă cuvântul este la locul potrivit, culoarea sa se schimbă. Dacă poziția lui este greșită nu se vede nici o modificare de culoare. Jocul se termină, când toate cuvintele sunt așezate în ordinea corectă.

    

La final, primești validarea răspunsurilor, iar cu opțiunea „Leaderboard” poți să-ți apreciezi viteza de rezolvare, prin numărul de mutări făcute și timpul necesar pentru a ajunge la fraza corectă.

 

SUGESTII: 1. Imaginează-ți o situație în care acțiunea corectă descoperită, este aplicabilă.

  1. Provoacă la joc pe cineva de lângă tine, și vezi ce scor realizează. Nu interveni până când nu termină jocul. Întreabă-l dacă știe o situație în care acțiunea corectă descoperită, este aplicabilă. Împărtășește-i situația la care te-ai gândit chiar tu. Apoi discutați despre alegeri făcute.

 

Așteptăm impresiile tale la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

START JOC: ACȚIUNEA CORECTĂ

==========================================